Faglig arrangement med Etterretningstjenesten

Tidspunkt Tirsdag 02.05
kl. 16:15
Sted Logo
Mat Burritos🌯
Åpne plasser 1 plasser igjen

Du må være logget inn for å melde deg på

Logg inn

Velkommen til faglig bedriftspresentasjon med Etterretningstjenesten!

Ta med laptoppen din og bli med på faglig workshop om reverse engineering med Etterretningstjenestens teknikere!

Etterretningstjenestens oppdrag er å avdekke hva eller hvem som truer Norge og Norges interesser. For å lykkes er vi avhengig av å innhente informasjon fra internett og datanettverk. Dette gjør vi gjennom ulike metoder og teknikker. Blant disse metodene er offensive cyberoperasjoner og teknisk analyse av digitale trusler.

Hvis en aktør truer Norge sikkerhet kan en offensiv cyberoperasjon benyttes for å innhente informasjon fra trusselaktørens nettverk. Tekniske analyser sørger for at vi kan finne, følge og kartlegger fremmede trusselaktører som søker å ødelegge eller infiltrere beskyttet digital infrastruktur. Målet vårt er å varsle om trusselaktøren før den angriper oss. Informasjon fra offensive cyberoperasjoner og tekniske analyser benyttes for å gi myndighetene våre et fortrinn når det tas beslutninger som angår rikets sikkerhet og innbyggernes trygghet.

For å kunne gjennomføre våre cyberoperasjoner er vi avhengige av flinke folk som har god teknisk forståelse og en dyp interesse for faget. Vi er avhengig av et stort kompetansemangfold, og ser blant annet etter folk som kan AI, kybernitikk, operativsystemer, programmering (eks. lavnivå, C og Python, og Assembly), IT-sikkerhet (eks. reversing), sårbarhetsforskning og krypto. Man må ikke kunne alt dette, eller være interessert i alt - dette er kun eksempler. Vi er først og fremst ute etter folk som er engasjerte, og som liker å lære. Etterretningstjenesten ansetter flinke folk gjennom Talentprogram cyberoperasjoner, eller via stillingsutlysninger. 


For å gi dere en liten smakebit på vårt fagfelt holder vi en ugradert workshop om reverse engineering som typisk benyttes til skadevareanalyse. Workshopen ledes av våre teknikere - som instruerer, støtter og svarer på spørsmål underveis. 

Det blir servert mat og drikke underveis. Håper vi ses!

Etterretningstjenesten logo

Etterretningstjenesten

Etterretningstjenestens oppgave er å innhente og bearbeide informasjon om fremmede stater og utenlandske aktører. Tjenesten skal bidra med å kartlegge og varsle om eventuelle trusler mot Norge og norske interesser i utlandet.

Det overordnede formålet med norsk utenlandsetterretning er å beskytte Norges eksistens, territorielle integritet, borgere og viktige nasjonale interesser.

Astrid Sofie Festøy profilbilde

Ansvarlig

Astrid Sofie Festøy

astrid.festoy@ifinavet.no
Astrid Sofie Festøy profilbilde

Medhjelper

Ånund Kielland Jore

anund.jore@ifinavet.no