Workshop med NRK

Tidspunkt Torsdag 12.05
kl. 16.15
Sted IFI - Logo
Mat Pizza
Åpne plasser 5 plasser igjen

Du må være logget inn for å melde deg på

Logg inn

Sjekker du været på Yr? Har du fulgt med på Exit, Førstegangstjenesten, eller hørt på en av podkastene våre?

Vi er ganske sikre på at du har et forhold til NRKs innhold

 

Produkt-og teknologimiljøet i NRK består av rundt 380 ansatte som designer, utvikler, forvalter og drifter populære NRK-tilbud som Yr, NRK Super, NRK TV, NRK Radio og NRK.no. Samtidig lager og vedlikeholder vi systemene bak.

 

Og akkurat dette miljøet får du muligheten til å bli kjent med under denne bedriftspresentasjonen!

 

Hack deg selv og tett sikkerhetshullene!
Torsdag 12. mai fra 16:15, kan du prøve deg som hacker! Vi i NRK har satt opp en applikasjon med noen av de vanligste sikkerhetshullene man kan støte på som utvikler, fritt inspirert av OWASP sin liste over de 10 vanligste sikkerhetshullene på nett. Her får du prøve deg på klassikere som Cross Site Scripting og SQL Injection, i tillegg til mer spenstige ting, som å utnytte usikker JSON-deserialisering. Målet er at alle lærer litt om hvordan man utnytter vanlige sikkerhetshull i API og webapplikasjoner, og hvordan man kan fikse de. Underveis i kurset kan du konkurrere med de andre deltakerne om å finne flest sikkerhetshull. Er du den beste hackeren?

 

Det er helt mulig å bli med på workshoppen uten å gjøre noe på forhånd, men hvis du vil forberede deg litt, kan du klone repoet http://github.com/teodoran/web-hack, installere .NET 6.0, og sjekke at du får bygget og kjørt Notes. Api som beskrevet under "Getting started".

 

NRK logo

NRK

NRK er hele Norges allmennkringkaster. NRK er også en stor og mangfoldig teknologibedrift. 400 teknologer og designere jobber i NRK. De fleste har sitt arbeidssted på Marienlyst i Oslo, men noen jobber også i Bodø.
Vi jobber med utvikling og drift av NRKs publikumsprodukter, produksjons- og publiseringssystemer. Sammen med våre redaksjonelle miljøer sikrer vi kringkasting av NRKs innhold. Du kjenner sikkert til nrk.no, Yr, nrk tv, nrk radio eller du har sett spesialartiklene, men det du kanskje ikke kjenner så godt til er teknologien som sørger for at det er tilgjengelig for publikum.

Ansvarlig

Diana Berg

dianaber@uio.no