Bedriftpresentasjon med Bouvet

Introduksjonskurs på praktisk innføring av programmering mot IoT-enheter og sensorer.

27.10.2016 16:15

Seminarrom C, Gaustadalleen 23B, Oslo

Ja - Pizza

1 plasser igjen

Company logo

Bouvet er et helnorsk konsulentselskap, som gjennom rådgivning, utvikling, design og forvaltning, bidrar til å maksimere effekter i krysningspunktet mellom moderne teknologi og digital kommunikasjon. Flotte ord - ingen overflødige. Varen vi leverer kommer fra faglig styrke. Derfor har vi også et bevisst forhold til faglig utvikling, som kommer i mange former tilpasset den enkelte. Vi har blant annet fagkvelder, arkitektskole, systemutviklerskole, deltakelse på konferanser, hackatons og internkonferanser med fokus på kompetansedeling.

Vi ønsker å dra studentene gjennom en liten workshop, fra hardware og komponenter til ferdig loddet og programmert dings. Dingsen vi skal lage er en fuktighetsmåler, som man putter inn i potteplanten sin hjemme. Målinger fra denne vil bli sendt ut et sted (f. Eks Firebase), hvor de kan hentes igjen fra en nettside som viser resultatet.
 
Så, vi deles i grupper. Noen lodder, noen programmerer. Bytter på etterhvert som loddestasjonen får ledig plass. Vi har med eget loddeutstyr.
Sammenkobling av fuktighetssensor og ESP8266.
Programmering av ESP8266 til å lese inn data fra sensor.
Programmeringa av ESP8266 til å sende data fra sensor til Firebase
Programmering av en enkel nettside for å lese ut data fra Firebase.
 
Etter endt kurs vil studentene kunne ta med seg det de har laget hjem.

ANSVARLIG

Daniel Gynnild-Johnsen

95725726

dejohnse@ulrik.uio.no

Student