Databasekurs - Del 2

Database er ikke bare database lenger. I andre del ser vi på Neo4j.

18.03.2015 16:15

Seminarrom C, Gaustadalleen 23B, Oslo

Pizza

8 plasser igjen

Company logo

Bekk er et norsk selskap med 400 spesialister innen strategi, design og teknologi. Vi jobber med virksomheter som har ambisiøse mål og gir oss krevende utfordringer. Vi tror på smart bruk av teknologi, tverrfaglige team og evnen til å tenke annerledes. Det gjør oss i stand til å lage løsninger som utfordrer etablerte sannheter, og skape nye muligheter for våre kunder.

Database er ikke bare database lenger, de kommer i alle former og fasonger. Vi gir dere en innføring i og opplæring i to vidt forskjellige databaser som gir dere helt nye muligheter utover hva tradisjonelle relasjonelle databaser kan tilby.

Kurset har praktiske oppgaver, ta med egen PC!


(OBS: Husk å melde seg på del 1 og del 3 i tillegg)


Del 1
Første kveld gir vi dere en intro til MongoDB. Det første man kan bite seg merke i med MongoDB er enkelheten. Denne databasen skinner virkelig når man trenger å sette sammen noe i en fart!


Del 2
Kveld to er det Neo4j som er i fokus. Denne grafdatabasen viser sin styrke når den kan traversere data som er sterkt sammenkoblede. Den er godt egnet i brukstilfeller som sosiale nettverk, realtime data-analyse og anbefalingsmotorer.


Del 3
Ingenting er perfekt. Databasene vi har introdusert passer seg absolutt ikke til alt. Den tredje og siste kvelden handler om hvilken database som egner seg når. At de forskjellige databasetypene kan brukes i symfoni bør heller ikke komme som noe sjokk.

ANSVARLIG

Ole Kristian Rosvold

90550132

olekros@ulrik.uio.no

Student