Fagkveld med Kodeworks

Lær å lage native apps i Flutter på fagkveld med Kodeworks!

06.04.2021 16:15

Digitalt

Foodora

0 plasser igjen

Company logo

Kodeworks er et Trondheim- og Oslo-basert konsulentselskap. Vi gjennomfører prosjekter for små og store kunder innen rådgivning, design og utvikling av IT-systemer. Siden 2008 har Kodeworks jobbet tett med kunder for å skape gode og brukervennlige tjenester. Konsulentene våre sitter inne med mye kunnskap som vi gjerne deler med andre. Vi jobber med både små og store bedrifter, med alt fra rådgivning, design, utvikling, testing og DevOps.

Lær å lage native apps for alle platformer - Flutter 101

Flutter er et open source UI toolkit laget av Google ene og alene for native compiled apps for mobile, web og desktop. Alt fra en kodebase! All utvikling skjer i programmeringsspråket Dart, som er designet for å lage raske apps til alle plattformer.

I kurset vil vi ha en kort gjennomgang av Flutter og Dart, for så å bevege oss over til å lage en app. Learning by doing er beste måten å lære. Ved kursslutt sitter du med en fiks ferdig app! Du trenger ingen erfaring med apputvikling, Dart eller Flutter for å bli med.

Kurset vil hovedsakelig ta for seg utvikling til iOS og Android, så det man må få installert et par ting på forhånd. Dette er lurt å gjøre før kursstart, slik at vi slipper å bruke kurstid på installasjon. På lenkene under følger enkle steg for hvordan man kan få installert det man trenger.


Windows: https://flutter.dev/docs/get-started/install/windows

Mac: https://flutter.dev/docs/get-started/install/macos

Linux: https://flutter.dev/docs/get-started/install/linux

Editor setup: https://flutter.dev/docs/get-started/editor


Kursleder vil bruke Android Studio, men du velger fritt om du heller vil bruke IntelliJ, VSCode eller Emacs.

Ta gjerne en titt her for å kjøre en enkel testrunde: https://flutter.dev/docs/get-started/test-drive

ANSVARLIG

Mathias Strøm

41353757

mathias.strom@ifinavet.no

Intern