Workshop i byggverktøy

Som del av et team i et utviklingsprosjekt må du forholde deg til mer enn bare ren koding.

10.02.2015 16:15

Logo, Gaustadalleen 23B, Oslo

Pizza og brus

13 plasser igjen

Company logo

Computas er en norsk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Vi har et sterkt teknologisk fagmiljø og jobber med alt fra prisvinnende saksbehandlingsløsninger, til dataanalyse, kunstig intelligens og omfattende, skybaserte innovasjonsprosjekter. Computas er 100% ansatteid, så her blir du både kollega og medeier. Nyutdannede hos oss får delta på vårt skreddersydde karrierestart-program, Computas NXT. Dette sørger for at du som nyansatt kommer raskt i gang med praktisk arbeid og tilpassede ansvarsområder. Vårt hovedkontor ligger i Akersgata i Oslo sentrum. Vi har også kontor i København, samt en leveranseenhet i Bucuresti, Romania – Computas Development Center.

Workshoppen avholdes på LOGO

Et stort utviklingsprosjekt kan fort bli hverdagen din når du kommer ut i jobb. Der vil du merke at kompleksiteten er mye høyere enn på oppgavene i programmeringsfagene fra studiet, og du må forholde deg til konsepter som byggservere, applikasjonsservere og egne miljøer for produksjon, kvalitetskontroll og testing. Applikasjonene du lager er fordelt på et titalls komponenter som har avhengigheter mellom seg selv, eksterne system og bibliotek. Hvor lå nå den JAR-filen igjen..? Prosjektene kan være så store omfang at ingen vet helt hvordan de henger sammen.

Som del av et team i et utviklingsprosjekt må du forholde deg til mer enn bare ren koding. Workshopen gir en innføring i bruken av byggverktøy, som er en del av limet som gjør det mulig å jobbe med større Java-prosjekter. Kunnskapen er nyttig og relevant når du begynner å jobbe, og kan tas i bruk allerede på hobbyprosjekter eller oppgaver på studiet.

 

Praktisk informasjon

 • Interaktiv forelesning og individuell oppgaveløsing
 • Forkunnskaper: Java på nivå med 3. år bachelor eller høyere, være kjent med enkel bruk av IDE slik som Eclipse, IntelliJ e.l.
 • Bruker Maven, men ingen forkunnskaper om Maven påkrevd
 • Vi tilbyr virtuell maskin med ferdig oppsett (distribueres på forhånd til de påmeldte)
 • Mulighet for manuelt oppsett uten bruk av virtuell maskin, hvis foretrukket eller ved problemer med virtuell maskin
 • Vi stiller opp en halvtime før for å hjelpe til med oppsett
 • Beregnet til å ta ca. 2,5 timer
 • Ca 40 plasser
 • Mat først (pizza og brus), øl og mingling i mesaninen etter workshopenDette er oppsettet som skal brukes under den kommende byggverktøy-workshopen til Computas, og vi sender det ut slik at de som vil være forberedt kan få det opp på forhånd.

Vår virtuelle maskin kan lastes ned fra http://bit.ly/18ZEOD9, og den inneholder alt som trengs av verktøy og kode. For å bruke denne trenger du VirtualBox, som kan lastes ned fra https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads.

I VirtualBox kan cx-maven-intro.ova importeres ved å gå på «File -> Import Appliance». Behold de foreslåtte innstillingene. Etter importeringen er ferdig kan du starte maskinen med Start-knappen i VirtualBox. Passordet til cx-brukeren er cx.

Skulle den virtuelle maskinen by på problemer, tilbyr vi instrukser for manuelt oppsett: http://bit.ly/1usdVkF

Vi er på plass en liten stund før workshopen starter for å hjelpe, samt at det også vil være mulig å spørre oss når vi spiser pizza i starten.


Tips:

 • Hvis VirtualBox klager på manglende støtte for virtualisering, kan det være at støtten er slått av i BIOS på maskinen din, så sjekk derfor dette.
 • Mac-brukere som opplever treg ytelse anbefales å laste ned en gratis prøveversjon av VMware Fusion istedenfor VirtualBox (bare husk å legge inn VMware Tools i den virtuelle maskinen, slik at du får bedre skjerm- og musestøtte). Dette er testet og skal fungere.


ANSVARLIG

Martine Rolid Leonardsen

48283241

martirle@ulrik.uio.no

Student