Bedriftspresentasjon med Itera - Utvikling

Lær å bruke Docker, og bli med på å løse ulike praktiske oppgaver!

11.02.2020 16:30

Egne lokaler, Nydalsveien 28, 0484 Oslo

Ja

0 plasser igjen

Company logo

Itera er et norsk konsulentselskap med fokus på å skape fremtidens digitale forretning gjennom strategi, design og teknologi. Vi er notert på Oslo Børs under tickeren ITE og består av over 500 konsulenter fordelt mellom vårt hovedkontor i Oslo og våre kontorer i Bergen, Bryne, Stockholm, København, Bratislava og Kiev. I 2018 ble vi for tredje år på råd kåret til en av Norges 25 mest innovative virksomheter, uavhengig av bransje. Dette er et resultat at vi jobber i tverrfaglige team, og sammen leverer nyskapende og realiserbare prosjekter og tjenester til virksomheter hvor smart bruk av teknologi er sentralt for å nå forretningsmålene. Kundene våre er nordiske virksomheter innen bank og forsikring, offentlig sektor, helse, tjenesteytende sektor, transport og utility.

Program for dagen

Oppmøte:

Det vil være mulig å møte opp i Itera sine lokaler i Nydalen direkte, men også å reise samlet fra skolen. Klokken 16:15 begynner vi å gå fra skolen og mot Nydalen. Det er planlagt å ta T-bane, så om man ikke har billett kan dette fikses ved å kontakte en representant fra Navet.

Itera sin adresse er Nydalsveien 28, 0484 Oslo, og oppmøtetid er 16:30.


Det vil bli servert mat før kursene starter, etterfulgt av mingling og sosialt på Nydalen Bryggeri & Spiseri senere på kvelden.

OBS! Det vil bli arrangert to typer kurs, et for UX-Designere og et for Utviklere. Men, det er selvfølgelig lov å melde seg på kurs på tvers av linjer man går normalt på IFI. 

Påmelding til det andre kurset i UX finner du på semesterplanen.


Kurs som utvikler:  

Velkommen til kurs i Docker!

Docker er en åpen plattform som lar deg utvikle, pakke, kjøre og deploy’e applikasjoner i form av containere. De siste årene har Docker blitt en bransjestandard og en must-know for utviklere og DevOps-kulturen. Mye av grunnen for at Docker har blitt så populær er at det muliggjør enkel testing av applikasjoner og programmer ved å kjøre opp en container lokalt. Bruken av containere forenkler utviklingen og lanseringen av applikasjoner. Det er fordi applikasjonen vil ha samme miljø både på din laptop og på produksjonsserveren når den kjøres i en container. Det minimerer blant annet konfigurasjonfeil og tid brukt på oppsett. Under kurset vil vi først gi en grunnleggende introduksjon av hva en Docker-container er, hvordan man lager en, hvordan den kjøres og hva som skiller den fra en virtuell maskin (VM). Deretter blir det praktiske oppgaver for å lære mer om hvordan man bruker containere. I oppgavene vil dere lære hvordan man lager og kjører applikasjoner, både med og uten lagring, i containere. Vi ser videre også på hva Kubernetes er, hvordan det fungerer og ikke minst hvordan det kan gjøre hverdagen enklere når man har et større antall containere og flere miljøer å vedlikeholde.

Vi skal løse praktiske oppgaver under kurset, så ta med egen laptop. For å komme raskt i gang anbefaler vi også at du laster ned GIT og Docker på forhånd:


GIT: 
https://git-scm.com/book/en/v2/Getting-Started-Installing-Git
Docker: 
https://docs.docker.com/install/


Vi gleder oss til å se dere, og til å lære sammen

ANSVARLIG

Jakob Follesø Egeland

94144215

jakob.egeland@ifinavet.no

Styremedlem