Kurs med Itera i a11y for utviklere

Bli med på kurs i a11y med Itera! Sammen skal vi kode verden til et mer inkluderende sted - en nettside om gangen.

24.09.2019 16:00

Oppmøte i foajéen (ved termvakten) på IFI, før vi tar t-banen sammen til Iteras lokaler i Nydalen

Ja

4 plasser igjen

Company logo

Itera er et norsk konsulentselskap med fokus på å skape fremtidens digitale forretning gjennom strategi, design og teknologi. Vi er notert på Oslo Børs under tickeren ITE og består av over 500 konsulenter fordelt mellom vårt hovedkontor i Oslo og våre kontorer i Bergen, Bryne, Stockholm, København, Bratislava og Kiev. I 2018 ble vi for tredje år på råd kåret til en av Norges 25 mest innovative virksomheter, uavhengig av bransje. Dette er et resultat at vi jobber i tverrfaglige team, og sammen leverer nyskapende og realiserbare prosjekter og tjenester til virksomheter hvor smart bruk av teknologi er sentralt for å nå forretningsmålene. Kundene våre er nordiske virksomheter innen bank og forsikring, offentlig sektor, helse, tjenesteytende sektor, transport og utility.

NB: Meld deg kun på én av de to kursene. Dette er kurset for utviklere, påmelding for kurset for UX-designere er her: https://ifinavet.no/event/260


Beskrivelse:

Har du noen gang bygget et hus og glemt å sette inn dør? Eller kanskje du satte inn en dør, men tenkte ikke på at det skulle være plass nok til å åpne den? Nei, sannsynligvis ikke – det ville jo vært helt absurd! Likevel finnes det en rekke slike dører i verden – spesielt på nettsider. La oss røske opp disse dørene og lære av dem.

Flere og flere tjenester er nå «online» og tilgjengelige som en app eller en nettside. Samtidig som dette gjør hverdagen enkel for flere av oss, utestenger det en rekke andre – i det minste om det ikke gjøres riktig. I 2018 ble SAS truet med dagbøter på 150 000 NOK: Bestilling av flyreise var vanskelig for mange, og nærmest umulig for andre. Lansering av ny nettside møtte av flere grunner ikke krav om universell utforming (https://www.difi.no/nyhet/2018/08/sas-norge-ilagt-tvangsmulkt).

 

Dette er kun ett av mange eksempler og det går nok ikke lang tid før vi får enda flere eksempler på nettsider som får refs for å ikke følge lovpålagte retningslinjer.

Men universell utforming er ikke bare en kjip oppgave som kan gi en smekk på pengepungen. Bieffektene av universell utforming er mange - og de er viktige!

 

Under kurset vil vi dekke hva a11y (accesiblity) eller universell utforming er, hvorfor det er viktig og hvordan vi både koder og tester for å få verdens mest funksjonelle nettside. Ikke minst; som en filosof en gang sa «den som ikke kan historien er dømt til å gjenta den». Den perfekte grunn til å se på og dissekere eksisterende websider.

 

Ta med datamaskin, last ned Chrome om du ikke alt har det, og velkommen til kurs med Itera! 

ANSVARLIG

Cecilie Isdahl

90944331

cecilie.isdahl@ifinavet.com

Student