Bedriftspresentasjon med Sopra Steria

Velkommen til bedriftspresentasjon med Sopra Steria!

22.10.2019 16:15

Logo, IFI

Olivia

2 plasser igjen

Company logo

Sopra Steria er et internasjonalt konsulentselskap som bistår private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet er et av Norges største konsulentselskaper med et av markedets sterkeste fagmiljøer innen IT- og forretningsrådgivning, IT-infrastruktur, systemutvikling, design og drift. Hvert år ansetter vi nyutdannede til vårt graduateprogram og sommerstudenter til sommerjobb, og vi er på jakt etter flere dyktige studenter.

Om CTF:

Er du interessert i sikkerhet og hacking bør du bli med på vår CTF som passer alle erfaringsnivå! I denne workshopen vil vi utnytte sikkerhetshull for å hacke forskjellige typer tjenester. I konkurransen har vi et bredt spekter av sikkerhetsrelaterte kategorier som web sikkerhet, steganografi, kryptografi, utnyttelse av binærfilær (pwn) og reverse engineering. Hver av kategoriene har flere oppgaver i forskjellige vanskelighetsgrader, slik at det er noe å gjøre for alle. For at det skal være morsomt og lærerikt, vil vi gå rundt og hjelpe de som ønsker det. I hver av oppgavene er målet å finne et flagg som representerer hemmelig data. Flagget leveres inn på oppgavesiden, slik at man får poeng. Laget som først får tak i alle flaggene, eller får flest poeng i løpet av workshoppen vinner en premie! Det er maks tre personer på hvert lag.

 

Som forberedelse til kurset anbefaler vi å ha en Linux-kommandolinje tilgjengelig:

  • Bruker du Windows, kan du laste ned og installere en Linux-distro som en virtuell maskin. For eksempel Kali Linux i Virtual Box.
  • Det er også mulig å installere et Linux Shell i Windows. Se tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-ubuntu-on-windows
  • Terminalen i Mac og Linux Shell i Windows fungerer til det aller meste, men om det er ønsket å prøve seg på utnyttelse av binærfiler (kategorien pwn) må man kjøre det i et ordentlig Linux-miljø.

 

Utover dette er det mulig å gjøre seg kjent med relevante verktøy og tema.

Her er et lite utgangspunkt:

  • Utviklerverktøy i nettleseren.
  • Postman for håndtering av HTTP-meldinger.
  • Python for skripting.
  • Kryptografiske system og algoritmer.

ANSVARLIG

Johanne Thunes

johanne.thunes@ifinavet.no

Intern