Workshop med Itera for UX-designere om universell utforming

Bli med på workshop om universell utforming og inkluderende løsninger med Itera!

24.09.2019 16:00

Oppmøte i foajéen (ved termvakten) på IFI, før vi tar t-banen sammen til Iteras lokaler i Nydalen

Ja

0 plasser igjen

Company logo

Itera er et norsk konsulentselskap med fokus på å skape fremtidens digitale forretning gjennom strategi, design og teknologi. Vi er notert på Oslo Børs under tickeren ITE og består av over 500 konsulenter fordelt mellom vårt hovedkontor i Oslo og våre kontorer i Bergen, Bryne, Stockholm, København, Bratislava og Kiev. I 2018 ble vi for tredje år på råd kåret til en av Norges 25 mest innovative virksomheter, uavhengig av bransje. Dette er et resultat at vi jobber i tverrfaglige team, og sammen leverer nyskapende og realiserbare prosjekter og tjenester til virksomheter hvor smart bruk av teknologi er sentralt for å nå forretningsmålene. Kundene våre er nordiske virksomheter innen bank og forsikring, offentlig sektor, helse, tjenesteytende sektor, transport og utility.

NB: Meld deg kun på én av de to kursene. Dette er kurset for UX-designere, påmelding for kurset for utviklere er her: https://ifinavet.no/event/270

Beskrivelse:

Vi lever i en tid hvor stadig flere tjenester blir digitale. Slik blir hverdagen enklere for flesteparten av oss, hvor vi kan handle på nett, ta fly uten å printe ut noe, eller gjøre opp fellesmiddager i en app.
 
Som UX-designere er det vårt ansvar at alle kan bruke disse tjenestene. Mye handler om at brukerne forstår hva de skal gjøre. En annen ting handler om at den digitale tjenesten er tilgjengelig. Valg vi gjør som designere har faktisk potensiale til å inkludere eller ekskludere mennesker. Universell utforming er en rettesnor for oss designere til å ta de gode designvalgene, slik at vi inkluderer så mange som mulig til å bruke løsningene vi jobber med.
 
I workshoppen vil vi ta en intro om universell utforming og WCAG. Så kjører vi aktiviteter der dere ser på utfordringer ulike brukere kan støte på, og hvordan vi kan løse dem.
Ta med datamaskin, last ned Chrome om du ikke alt har det, og velkommen til workshop med Itera!
 

 

ANSVARLIG

Cecilie Isdahl

90944331

cecilie.isdahl@ifinavet.com

Student