Lego Mindstorm challenge v2

Har du det som skal til for å programmere ein robot igjennom ulike utfordringar?

01.09.2015 16:45

Sognsveien 75C, 0855 Oslo

Pizza & Sushi

0 plasser igjen

Company logo

Itera er et norsk konsulentselskap med fokus på å skape fremtidens digitale forretning gjennom strategi, design og teknologi. Vi er notert på Oslo Børs under tickeren ITE og består av over 500 konsulenter fordelt mellom vårt hovedkontor i Oslo og våre kontorer i Bergen, Bryne, Stockholm, København, Bratislava og Kiev. I 2018 ble vi for tredje år på råd kåret til en av Norges 25 mest innovative virksomheter, uavhengig av bransje. Dette er et resultat at vi jobber i tverrfaglige team, og sammen leverer nyskapende og realiserbare prosjekter og tjenester til virksomheter hvor smart bruk av teknologi er sentralt for å nå forretningsmålene. Kundene våre er nordiske virksomheter innen bank og forsikring, offentlig sektor, helse, tjenesteytende sektor, transport og utility.

I våres var vi på besøk med ein armé av Lego Mindstorms EV3-robotar der man fekk løyse ulike oppgåver ved å kode Java, no er dei tilbake. Robotane har brukt sumaren på laboratoriet og har utvikla seg frå førre tur for å kunne takle dei nye utfordringane som dykk skal prøve å løyse i løpet av kvelden.
For å styre robotane brukar vi eit custom OS, leJOS, slik at vi kan bruke Java i staden for "peik og klikk"-språket som følgjar med originalt.  Du kan lese meir om  leJOS  på http://www.lejos.org/

Vi kjem til å dele dykk opp i grupper på 4-5 personar der man vil konkurrere om å få den beste scoren på dei ulike utfordringane.  Kvar gruppe treng ein PC med Eclipse og leJOS-plugin installert.

Det blir ein klossete kveld med bugs, sveitte og tårer. 

ANSVARLIG

Johan Haavik

40224042

navet-bedrift@ifi.uio.no

Student