Kurskveld hos Itera - Kurs i ytelsestesting

19.02.2019 16:15

Oppmøte i foajeen på IFI

JA

1 plasser igjen

Company logo

Itera er et norsk konsulentselskap med fokus på å skape fremtidens digitale forretning gjennom strategi, design og teknologi. Vi er notert på Oslo Børs under tickeren ITE og består av over 500 konsulenter fordelt mellom vårt hovedkontor i Oslo og våre kontorer i Bergen, Bryne, Stockholm, København, Bratislava og Kiev. I 2018 ble vi for tredje år på råd kåret til en av Norges 25 mest innovative virksomheter, uavhengig av bransje. Dette er et resultat at vi jobber i tverrfaglige team, og sammen leverer nyskapende og realiserbare prosjekter og tjenester til virksomheter hvor smart bruk av teknologi er sentralt for å nå forretningsmålene. Kundene våre er nordiske virksomheter innen bank og forsikring, offentlig sektor, helse, tjenesteytende sektor, transport og utility.

Itera inviterer til kurskveld!
(NB! - kun mulig å melde seg opp til et kurs)

Oppmøte i foajeen 16.15, så tar vi T-banen samlet til Iteras lokale på Nydalen. Kvelden avsluttes på Nydalen Bryggeri & Spiseri for mingling og sosialt. Husk å ta med PC.

Kursbeskrivelse:

Vi har de fleste av oss brukt systemer som er trege eller prøvd å aksessere nettsider som ikke dukker opp. Du har kanskje opplevd at Altinn er nede når du skal sjekke skattemeldingen din? Eller husker mediadekningen da nettsiden til Stifelsen Organdonasjon gikk ned når Bård Tufte Johansen I Nytt på nytt viste hvor enkelt det var å bli organdonor? Dette er begge eksempler på systemer som ikke hadde nok fokus på ytelsestesting og fikk problemer med å håndtere store brukermasser.  

Så hva er egentlig ytelsesetesting, eller performance testing som det heter på engelsk? Og hvorfor er dette en viktig del av programvareutviklingen? Dette kurset vil gi deg en innføring i hva ytelsestesting er, hvorfor ytelsestesting er viktig og hvordan ytelsestesting kan gjennomføres. Du vil også få en praktisk innføring i JMeter, som er ett av verktøyene man kan bruke for å gjennomføre ytelsestesting. 

Vi kommer til bruke Jmeter på kurset og anbefaler at du laster det ned og tester at det kjører før kurset. Link til nedlastning: https://jmeter.apache.org/download_jmeter.cgi 

Jmeter krever Java for å kjøre, så sørg for at du også har det installert før kurset.

Før kurset vil det bli servert mat og etter kurset drar vi videre til Nydalen Bryggeri & Spiseri for mingling og sosialt. 

ANSVARLIG

Ikra Sultan

91999759

ikra.sultan@ifinavet.no

Student