Kurskveld hos Itera - Kurs i ytelsestesting

19.02.2019 16:15

Oppmøte i foajeen på IFI

JA

1 plasser igjen

Company logo

Itera er et kommunikasjons- og teknologiselskap som leverer rådgivning og strategi, design og utvikling, drift og forvaltning.

Itera inviterer til kurskveld!
(NB! - kun mulig å melde seg opp til et kurs)

Oppmøte i foajeen 16.15, så tar vi T-banen samlet til Iteras lokale på Nydalen. Kvelden avsluttes på Nydalen Bryggeri & Spiseri for mingling og sosialt. Husk å ta med PC.

Kursbeskrivelse:

Vi har de fleste av oss brukt systemer som er trege eller prøvd å aksessere nettsider som ikke dukker opp. Du har kanskje opplevd at Altinn er nede når du skal sjekke skattemeldingen din? Eller husker mediadekningen da nettsiden til Stifelsen Organdonasjon gikk ned når Bård Tufte Johansen I Nytt på nytt viste hvor enkelt det var å bli organdonor? Dette er begge eksempler på systemer som ikke hadde nok fokus på ytelsestesting og fikk problemer med å håndtere store brukermasser.  

Så hva er egentlig ytelsesetesting, eller performance testing som det heter på engelsk? Og hvorfor er dette en viktig del av programvareutviklingen? Dette kurset vil gi deg en innføring i hva ytelsestesting er, hvorfor ytelsestesting er viktig og hvordan ytelsestesting kan gjennomføres. Du vil også få en praktisk innføring i JMeter, som er ett av verktøyene man kan bruke for å gjennomføre ytelsestesting. 

Vi kommer til bruke Jmeter på kurset og anbefaler at du laster det ned og tester at det kjører før kurset. Link til nedlastning: https://jmeter.apache.org/download_jmeter.cgi 

Jmeter krever Java for å kjøre, så sørg for at du også har det installert før kurset.

Før kurset vil det bli servert mat og etter kurset drar vi videre til Nydalen Bryggeri & Spiseri for mingling og sosialt. 

ANSVARLIG

Ikra Sultan

91999759

ikra.sultan@ifinavet.no

Styremedlem