Kurskveld hos Itera - Introduksjonskurs Kotlin

19.02.2019 16:15

Oppmøte i foajeen på IFI

JA

0 plasser igjen

Company logo

Itera er et norsk konsulentselskap med fokus på å skape fremtidens digitale forretning gjennom strategi, design og teknologi. Vi er notert på Oslo Børs under tickeren ITE og består av over 500 konsulenter fordelt mellom vårt hovedkontor i Oslo og våre kontorer i Bergen, Bryne, Stockholm, København, Bratislava og Kiev. I 2018 ble vi for tredje år på råd kåret til en av Norges 25 mest innovative virksomheter, uavhengig av bransje. Dette er et resultat at vi jobber i tverrfaglige team, og sammen leverer nyskapende og realiserbare prosjekter og tjenester til virksomheter hvor smart bruk av teknologi er sentralt for å nå forretningsmålene. Kundene våre er nordiske virksomheter innen bank og forsikring, offentlig sektor, helse, tjenesteytende sektor, transport og utility.

Itera inviterer til kurskveld!
(NB! - kun mulig å melde seg opp til et kurs)

Oppmøte i foajeen 16.15, så tar vi T-banen samlet til Iteras lokale på Nydalen. Kvelden avsluttes på Nydalen Bryggeri & Spiseri for mingling og sosialt. Husk å ta med PC.

Kursbeskrivelse :

Kotlin ble i 2018 kåret til et av de mest likte programmeringsspråkene i StackOverflow sin brukerundersøkelse for utviklere. Språket har siden det ble lansert blitt gradvis mer populært og det brukes nå i flere produksjonsklare applikasjoner. Er det bare en hype eller har Kotlin kommet for å bli? Det er noe vi skal prøve å finne ut av i dette kurset. Det er uansett ikke tvil om at Kotlin har flere moderne prinsipper i språket som gjør utvikling lettere og kan inspirere til bedre kode i andre språk. 

Kotlin har et stort fokus på konsis, lesbar og sikker kode og er laget av Jetbrains-gjengen, de samme som står bak kjente utviklerverktøy som Intellij, Webstorm og Pycharm. Kotlin er også et offisielt støttet programmeringsspråk for Android-utvikling og kan kompileres til JavaScript dersom man vil bruke det til å lage nettsider. 

I kurset vil vi først gi en presentasjon med en introduksjon av Kotlin og noen av språkets idiomer før vi går videre til enkel oppgaveløsing med veiledning. Vi vil også ha en demo av mer avansert funksjonalitet i språket som kan være nyttig å kunne. Før kurset er det fint om du har IntelliJ installert da det vil gi deg den beste opplevelsen av å kode i Kotlin! IntelliJ Community kan lastes ned her: https://www.jetbrains.com/idea.  

Kurset passer for alle som har lyst til å lære seg Kotlin, enten du er nybegynner eller godt kjent med programmering. 

Før kurset vil det bli servert mat og etter kurset drar vi videre til Nydalen Bryggeri & Spiseri for mingling og sosialt.  

ANSVARLIG

Ikra Sultan

91999759

ikra.sultan@ifinavet.no

Student