Kurs med Sopra Steria - Capture the Flag

Velkommen til Capture The Flag med Sopra Steria!

06.11.2018 16:15

Java, Gaustadalleen 23B, Oslo

Pizza og Sushi

2 plasser igjen

Company logo

Sopra Steria er et internasjonalt konsulentselskap som bistår private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet er et av Norges største konsulentselskaper med et av markedets sterkeste fagmiljøer innen IT- og forretningsrådgivning, IT-infrastruktur, systemutvikling, design og drift. Hvert år ansetter vi nyutdannede til vårt graduateprogram og sommerstudenter til sommerjobb, og vi er på jakt etter flere dyktige studenter.

6. november kommer Sopra Steria til Ifi for å holde workshops! Vi kjører to ulike spor denne ettermiddagen: Hacke-konkurranse og testdreven frontend-utvikling. Det vil bli enkel servering og snæks underveis i kursene, vi avslutter med felles middag og øl for alle deltagerne. Håper du har lyst til å delta!


Er du interessert i sikkerhet og hacking bør du bli med på vår workshop som passer alle erfaringsnivå! I denne workshopen vil vi utnytte sikkerhetshull for å hacke forskjellige typer tjenester. I konkurransen har vi et bredt spekter av sikkerhetsrelaterte kategorier som web sikkerhet, steganografi, kryptografi, utnyttelse av binærfilær (pwn) og reverse engineering. Hver av kategoriene har flere oppgaver i forskjellige vanskelighetsgrader, slik at det er noe å gjøre for alle. For at det skal være morsomt og lærerikt, vil vi gå rundt og hjelpe de som ønsker det. I hver av oppgavene er målet å finne et flagg som representerer hemmelig data. Flagget leveres inn på oppgavesiden, slik at man får poeng. Laget som først får tak i alle flaggene, eller får flest poeng i løpet av workshoppen vinner en premie! Det er maks tre personer på hvert lag.

 

Som forberedelse til kurset anbefaler vi å ha en Linux-kommandolinje tilgjengelig:

                Bruker du Windows, kan du laste ned og installere en Linux-distro som en virtuell maskin. For eksempel Kali Linux i Virtual Box.

                Det er også mulig å installere et Linux Shell i Windows. Se tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-ubuntu-on-windows

                Bruker du Mac, kan du benytte terminalen der.

                Terminalen i Mac og Linux Shell i Windows fungerer til det aller meste, men om det er ønsket å prøve seg på utnyttelse av binærfiler (kategorien pwn) må man kjøre det i et ordentlig Linux-miljø.

 

Utover dette er det mulig å gjøre seg kjent med relevante verktøy og tema. Her er et lite utgangspunkt:
                Utviklerverktøy i nettleseren.

                Postman for håndtering av HTTP-meldinger.
                Python for skripting.

                Kryptografiske system og algoritmer.

ANSVARLIG

Carl-Magnus Lein

carl.lein@ifinavet.no

Intern