Kursrekke med Bekk: dag 1

Er du glad i å visualisere? I løpet av denne kursserien skal vi lære deg hvordan du med noen enkle triks kan gjøre kjedelig data til en fryd for øyet!

02.10.2018 16:15

Seminarrom Java, Gaustadalleen 23B, Oslo

Ja

8 plasser igjen

Company logo

Bekk er et norsk selskap med 400 spesialister innen strategi, design og teknologi. Vi jobber med virksomheter som har ambisiøse mål og gir oss krevende utfordringer. Vi tror på smart bruk av teknologi, tverrfaglige team og evnen til å tenke annerledes. Det gjør oss i stand til å lage løsninger som utfordrer etablerte sannheter, og skape nye muligheter for våre kunder.

Introduksjon til datavisualisering

Har du noe spennende data fra et hobbyprosjekt du ønsker å visualisere, men vet ikke hvordan? I løpet av denne kursserien skal vi lære deg hvordan du med noen enkle triks kan gjøre kjedelig data til en fryd for øyet!

NB: For å være med på dag 2 (09.10.18), må man ha deltatt på dag 1. Man må også delta på begge, så hold av begge datoene!

Forkunnskaper:
Kurset forutsetter en viss kjennskap til HTML, CSS og JavaScript. Hvis du ikke har vært borti webutvikling før, kan du forberede deg ved å gå gjennom noen av oppgavene her i forkant: https://bekk.gitbook.io/web-intro 

Forberedelser:
Før du møter opp bør du ha følgende installert på maskinen din:

Dag 1 - 02.10.18:  Animasjoner med CSS og SVG. 
Vi ser på hvordan CSS kan brukes til å lage fete animasjoner. Vi begynner med enkle animasjoner som et roterende kvadrat og en sirkel som beveger seg, og bygger deretter gradvis ut animasjonene med flere elementer og kompleksitet. Du vil også lære hvordan du kan bruke CSS til å animere elementer i en SVG.

Dag 2 - 09.10.18: Datavisualisering med D3.js.
D3 er et JavaScript-rammeverk som har blitt en slags bransjestandard for visualisering av data i nettleseren. Vi tar deg gjennom de grunnleggende konseptene i D3, slik at du har forutsetningene på plass for å lage mer kompliserte visualiseringer på egenhånd.

ANSVARLIG

Henrik Aspenes Vedal

henrikvedal@hotmail.com

Intern