Kursrekke om maskinlæring med BEKK, dag 1

Alle har hørt om maskinlæring. Mange vet hva det er. Få kan implementere en maskinlæringsmodell. Kan du?

04.04.2018 16:15

Seminarrom Java, Ole Johan Dahls Hus (Gaustadalléen 23B)

Pizza og sushi

1 plasser igjen

Company logo

Bekk er et norsk selskap med 400 spesialister innen strategi, design og teknologi. Vi jobber med virksomheter som har ambisiøse mål og gir oss krevende utfordringer. Vi tror på smart bruk av teknologi, tverrfaglige team og evnen til å tenke annerledes. Det gjør oss i stand til å lage løsninger som utfordrer etablerte sannheter, og skape nye muligheter for våre kunder.

NB!
Det er bindende påmelding (del 1, del 2, del 3) dersom du melder deg på dette arrangementet.
Finn ut at alle datoene passer før du melder deg på!

Del 2 er 11.04 kl 16:15
Del 3 er 18.04 kl 16:15
Påmelding på dette arrangementet gir deg tilgang til alle tre delene i kurset. 

Om kursrekken
Kursrekken passer for både deg som er nybegynner og ønsker å komme i gang med faget, og for deg som har mer erfaring og har implementert flere maskinlæringsmodeller tidligere. Gjennom kursserien vil du få en grunnleggende forståelse for hva maskinlæring er og praktisk erfaring med å bygge egne modeller. Det er fint med litt forkunnskaper i Python, men det er ikke en nødvendighet. 

Maskinlæring i dag
Populariteten og hypen rundt maskinlæring har gått opp og ned i over 50 år, og gjennom bøker og film har vi blitt kjent med AI på godt og (som regel) vondt. Enkelte vil hevde at vi nå igjen er på en topp hva maskinlæringshype angår, men teknologien og verktøyene vi har tilgjengelig har gått gjennom en revolusjon de siste årene. Vi ser at bedrifter i både utland og innland tar i bruk maskinlæring, inkludert enkelte prosjekter i BEKK.
Denne kursserien består av tre kursdager.  

Første kursdag: onsdag 4. april
Hva er egentlig maskinlæring? Hva er et typisk maskinlæringsproblem? Hvordan fungerer en læringsalgoritme? I denne delen av kurset presenterer vi grunnleggende begreper i maskinlæring og gir deg en grundig innføring i en klassiske læringsalgoritme. Du vil få bryne deg på ett standard datasett fra maskinlæringsverden, bli introdusert for viktige rammeverk i Python og få innsikt i hva som foregår under panseret i maskinlæringsalgoritmer. Dette er workshopen for deg som ønsker økt forståelse for hva maskinlæring er og grunnleggende intuisjon om hvordan maskinlæringsalgoritmer fungerer!

Andre kursdag: onsdag 11.april
Alle har hørt om maskinlæring. Mange vet hva det er. Få kan implementere en maskinlæringsmodell. Kan du?
I denne kursdelen beveger vi oss videre fra teorien. Vi ser på databehandling, dataanalyse og nevrale nettverk i praksis. Du skal få lage din egen lærevillige datamaskinhjerne. Klarer du å finne ut om Kari Nordmann overlever Titanic, eller om håndskrevne tall enkelt kan tolkes digitalt? Dette er noe av det du vil lære, eller, eh, datamaskinen vil lære.
Nøkkelteknologier er Tensorflow, Keras og Python.
Forkunnskaper: det er fint å ha litt kjennskap til hva maskinlæring er, samt de viktigste konseptene. Deltagelse på første kursdag eller annen tilsvarende erfaring vil være en fordel.

Tredje kursdag: onsdag 18. april
På kursets tredje dag skal vi bruke det vi lærte på første og andre kursdag i en praktisk oppgave. Uten å røpe for mye kan vi love mye spenning, læring og litt nostalgia.

Forberedelser før kursdag
Ta med PC eller Mac. Du må ha en Google-konto og en ny versjon av Chrome. Utover det trenger du ikke installere noe.

ANSVARLIG

Ulrik Palmstrøm

93439810

ulrik.palmstrom@ifinavet.no

Styremedlem