Workshop med Bouvet

10.04.2018 16:15

Sørkedalveien 8

Ja

1 plasser igjen

Company logo

Bouvet er et helnorsk konsulentselskap, som gjennom rådgivning, utvikling, design og forvaltning, bidrar til å maksimere effekter i krysningspunktet mellom moderne teknologi og digital kommunikasjon. Flotte ord - ingen overflødige. Varen vi leverer kommer fra faglig styrke. Derfor har vi også et bevisst forhold til faglig utvikling, som kommer i mange former tilpasset den enkelte. Vi har blant annet fagkvelder, arkitektskole, systemutviklerskole, deltakelse på konferanser, hackatons og internkonferanser med fokus på kompetansedeling.

Oppmøte i foajeen utenfor Simula. Vi drar samlet til bedriftens lokaler. 

Fått deg en plante? Vanskelig å holde den i live? La oss bruke teknologi for å hjelpe deg med å beholde planten lenge!

I denne workshopen vil du lære å lodde din egen dings med en spesifikk mikrokontroller: ESP8266. Denne mikrokontrolleren tok verden med storm da den tilbød WiFi, analog GPIO og en haug av digitale GPIO-porter for noen få dollar stk. Tidligere måtte du ut med hundrevis av kroner for å få noe tilkoblet nett, men Espessif sin geniale chip gir deg tilkoblet dings uten å tømme lommeboken. Sammen med denne skal du lodde terminaler og koble sammen en fuktighetssensor. Programmeringen er ikke avansert, den har som formål å lære deg å lese data og sende ut på nettet slik at det kan brukes senere i visualiseringer.

Alle deltakere får utdelt en goodiebag som skal loddes, programmeres og tas med hjem:

  • ESP8266 mikrokontroller
  • USB kabel
  • Fuktighetssensor
  • Kretskort
  • Diverse kabling for å koble sensor og kretskort
  • Skruterminal


Ta med din egen laptop. Før man møter opp kan man gjøre disse stegene:

1. Last ned og installer Arduino IDE fra http://arduino.cc/

2. Åpne Arduino IDE, gå inn i File --> Preferences og legg inn denne URLen i Additional Boards Manager: http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json

3. I Arduino IDE, gå til Tools --> Board --> Boards Manager. Søk etter ESP8266 og last nd nyeste versjon av denne pakken.

4. I Arduino IDE, gå til Sketch --> Include Library --> Manage libraries og søk etter Phant. Last ned og installer siste versjon.

Last ned og installer CH340-drivere for ESP8266 mikrokontrolleren. Det kan hende du må restarte maskinen etter du har installert driveren. 

Mac OS

Windows 7,8,10

Linux har i utgangspunktet driverne innebygget.

ANSVARLIG

Ingeborg Nes

ingebosn@ulrik.uio.no

Intern