Ninjatrening i buzzword-drevet utvikling

Det har dukket opp en hærskare av verktøy og rammeverk de siste årene. Hvordan skal man holde følge? Vi skal se på noen av våre favoritter!

14.03.2017 16:15

Prolog, Gaustadalleen 23B, Oslo

Olivia Østbanehallen

10 plasser igjen

Company logo

Accenture er et globalt konsulentselskap som leverer tjenester innenfor rådgivning, teknologi og outsourcing, med omkring 290.000 ansatte som arbeider for kunder i mer enn 120 land. Vi leverer nyskapende løsninger og samarbeider med kundene, slik at de kan realisere sine visjoner og skape verdi for seg selv. Med vår omfattende bransjeekspertise, våre globale ressurser og vår erfaring innenfor konsulentvirksomhet og driftsutsetting kan vi mobilisere de riktige menneskene og den nødvendige kompetansen for å hjelpe våre kunder til å bli virksomheter med høy prestasjonsevne. Accenture hadde en omsetning på 28,6 milliarder dollar i regnskapsåret som ble avsluttet 31. august 2013.

I denne workshop’en skal vi se på en eksempel-applikasjon bygget med noen av teknologiene det har vært mest blest rundt de siste årene. Vi skal gi en innføring i rammeverkene vi har valgt og hva de er gode på, og vi skal gå ekstra i dybden på to av dem; Docker og React.js.

 

Docker er et verktøy for bygging og kjøring av containere, et begrep som mange i software-bransjen plutselig må ha et forhold til. Vi skal se på de vanligste bruksområdene til containere og teknologien som ligger bak. Agendaen vil variere fra overordnet gjennomgang, til demoer og hands-on sesjoner.

 

React.js handler om frontend og er av mange ansett som det beste rammeverket å bygge sine webapplikasjoner med. Måten React.js håndterer rendering av views på er fundamentalt annerledes enn andre rammeverk og de har også en egen løsning for å holde tilstand på klientsiden som forenkler flyten av data når applikasjonen vokser.

 

For å ta i bruk verktøyene vi skal bruke må de først være installert på maskinen din. For å unngå at vi bruker mye tid på konfigurasjon vil vi distribuere en virtuell maskin som er satt opp med alt vi trenger. Før kurset må du ha installert VirtualBox på maskinen din, lastet ned og importert kurs-imaget (link kommer).


Etterpå drar vi videre til Olivia for en bedre middag og mingling med noe godt i glasset. Dette er en flott anledning til å fortsette diskusjonen om Docker og React.js eller bli bedre kjent med oss og få et innblikk i Accenture som arbeidsplass.

 

ANSVARLIG

Hans Henrik Sande

hanshsa@ulrik.uio.no

Intern