Kursrekke med BEKK

Denne kursrekken gir deg en introduksjon i det funksjonelle programmeringsspråket Elm

22.03.2017 16:15

Logo, Ole Johan Dahls Hus (Gaustadalléen 23B)

Ja

3 plasser igjen

Company logo

BEKK er et norsk selskap med 400 spesialister innen strategi, design og teknologi. Vi jobber med virksomheter som har ambisiøse mål og gir oss krevende utfordringer. Vi tror på smart bruk av teknologi, tverrfaglige team og evnen til å tenke annerledes. Det gjør oss i stand til å lage løsninger som utfordrer etablerte sannheter, og skape nye muligheter for våre kunder.

NB: Ved påmelding på dette arrangementet binder man seg til deltakelse på hele kursrekken (22. mars, 29. mars og 5. april). Deltakere som ikke dukker opp på hele kursrekken risikerer å bli utestengt fra fremtidige bedriftspresentasjoner. Eventuelle spørsmål rundt dette rettes til sigurro@uio.no. Egen PC må medbringes.

Lenke til det som må lastes ned: https://github.com/ewendel/elm-workshop

Mens funksjonell programmering tidligere kunne bli oppfattet som en ren akademisk øvelse, blåser det nå en funksjonell vind over arbeidslivet. I BEKK ser vi at funksjonelle prinsipper får mer og mer plass i prosjektene våre, blant annet gjennom JavaScript-rammeverkene React og Redux. I denne kursrekken fokuserer vi på språket Elm, som mange ser til som den ideologiske arvtageren for disse to rammeverkene.

Elm gir deg et eget språk med typesikkerhet, en fantastisk kompilator og en plattform som lar deg skrive kode både raskere og med større trygghet enn hva man får i JavaScript. Det er påstander som ikke går upåaktet hen i bransjen, og flere selskaper begynner nå å snuse på Elm. California-baserte NoRedInk har hele 60 000 kodelinjer i produksjon, mens også vi i BEKK vurderer å bruke det på kundeprosjekter. Det har blitt opprettet en egen meetupgruppe i Oslo (150 medlemmer nå!), og de store konferansene begynner å få egne Elm-foredrag og workshops.

Gjennom kurset vil man ikke bare lære Elm, men også bli introdusert for mer generell ML-style typet funksjonell programmering, som blant annet kan overføres til språkene ML, OCaml (Facebook Flow er skrevet i dette), F# (mye brukt i bransjen på .NET-prosjekter) og SML.

Kursrekken passer både nybegynnere som bare er nysgjerrige på funksjonelle programmeringsspråk og hvilke muligheter som finnes der ute, og mer erfarne programmerere som har vært borti det funksjonelle paradigmet tidligere, feks i INF2810 eller INF3110.

Her er en plan over kursrekken:
22. mars kl 16:15 - Introduksjon til BEKK og Elm. Mat serveres fra 17.
29. mars kl 16:15 - Videre arbeid med Elm, mat serveres fra 17.
05. april kl 16:15 - Lettere måltid serveres ved ankomst, deretter arbeid med Elm, før vi drar ut på restaurant.

ANSVARLIG

Sigurd Rognhaugen

94858833

sigurro@uio.no

Intern