Bedriftspresentasjon med Norges Bank

Tidspunkt 7. sep kl. 16.15
Sted Escape
Mat Ja
Åpne plasser 0 plasser igjen

Du må være logget inn for å melde deg på

Logg inn

Vil du være med å bidra til utviklingen av norsk økonomi?

Delta på vår bedriftspresentasjon å få vite mer om hvordan det er å jobbe i Norges Bank og hvilke muligheter vi tilbyr studenter.

Du vil også kunne møte oss på stand gjennom hele dagen, der vi vil være tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Vi ser frem til å møte deg!

Norges Bank logo

Norges Bank

Norges Bank er sentralbanken i Norge og skal sikre prisstabilitet, finansiell stabilitet og merverdi i kapitalforvaltningen.

Pengepolitikk

Pengepolitikken skal opprettholde en stabil pengeverdi gjennom lav og stabil inflasjon. Stortinget og regjeringen har satt målene for pengepolitikken gjennom lov og bestemmelse. Norges Banks rolle er å bidra til at målene blir nådd. Det viktigste virkemiddelet i pengepolitikken er styringsrenten.

Finansiell stabilitet

Norges Bank skal bidra til at det finansielle systemet er robust og effektivt. Finansiell stabilitet og et sikkert og effektivt betalingssystem er blant hovedmålene til Norges Bank i arbeidet med å trygge økonomisk stabilitet. Å oppfylle disse målene er viktig for å sikre finansiering og risikofordeling i samfunnet og for å kunne gjøre betalinger.

Kapitalforvaltningen

Norges Bank forvalter Statens pensjonsfond utland og bankens egne valutareserver. Norges Bank Investment Management står for den operative forvaltningen av Statens pensjonsfond utland, også kalt Oljefondet. Valutareservene er bankens beredskap i internasjonal valuta og skal kunne benyttes til transaksjoner i valutamarkedet som ledd i gjennomføringen av pengepolitikken eller ut fra hensynet til finansiell stabilitet og for å møte Norges Banks internasjonale forpliktelser.

Cecilie Isdahl profilbilde

Ansvarlig

Cecilie Isdahl

cecilie.isdahl@ifinavet.no